NOVICE

PLANINSKI TABOR - KRVAVEC

Objava od
Mojca Brezovec
Datum
10 junija, 2024

Minuli konec tedna so se mladi planinci osnovnih šol v Lipnici in Lescah udeležili planinskega tabora na Planšariji Pr' Florjan na Krvavcu.
V petek so na pohodu spoznavali smučarske strmine Krvavca. Mlajši planinci so se sprehodili po poti Pastirskih škratov, starejši planinci pa so si popoldan popestrili s plezanjem na smreko. Po pripravi na sobotno turo sta obe skupini skupaj odšli na nočni pohod na vrh Kržišča.
V soboto so se vsi udeleženci tabora podali na dolgo planinsko turo. Prva skupina se je preko Košutne podala na vrh Kompotele, nekaj
planincev je osvojilo tudi Vrh Korena, vsi skupaj pa so se preko planine Koren vrnili v dom. Druga skupina je najprej osvojila Veliki Zvoh in po čudoviti grebenski poti, imenovani čez Ježa, nadaljevala na Vrh Korena. Po zasluženi prvi malici in ogledu delno zamegljenih Kamniško Savinjskih vrhov je skupina nadaljevala pot preko razpotja na Škrbini na vrh Kalškega grebena. Tu je sledila druga malica, privoščili so si tudi nekoliko daljši počitek. Po neoznačeni poti so se preko Dolgih njiv vrnili v dom. Večer smo zaključili s peko hrenovk in potopisnim
predavanjem o Novi Zelandiji.
Nedelja je bila namenjena pakiranju in krajšim pohodom. Polni lepih vtisov, pa tudi novih prijateljstev smo se na koncu poslovili od prijetnega osebja, ki je vse dni skrbelo za naše dobro počutje in polne želodčke.
Vsem mladim planincem vodniki čestitamo za uspešno opravljeno konkretno turo in prijetno prijateljsko vzdušje.

FOTOGRAFIJE

 

 

Mojca Brezovec
Mojca Brezovec

Prejšnji prispevek

Pokloni zvezek 2024
10 junija 2024
cross Skip to content