NOVICE

Dan odprtih vrat v Lipnici

V soboto, 28. 9. 2024, so bila šolska vrata lipniške šole odprta na stežaj. V goste smo povabili naše učence s svojimi starši, mlajše otroke iz vrtca, vsakogar, ki si je želel ogledati našo šolo od znotraj. Obiskali so nas tudi mnogi nekdanji učenci in obujali svoje spomine ter opremljenost šole primerjali z nekdanjo, skromnejšo.

Dan smo začeli v veliki svetli in prenovljeni telovadnici. Ravnatelj Boštjan Kališnik je pozdravil obiskovalce in poudaril, da je dogodek priložnost za sproščeno druženje, »priložnost za praznovanje moči skupnosti, ki jo gradimo skupaj«. Zbrano publiko je navdušil čarodej Toni, nato pa smo za vse obiskovalce pripravili bogat program ustvarjalnih, zabavnih in športnih dejavnosti.

Obiskovalcem so bile namenjene karaoke, bobnarska delavnica, ustvarjanje iz gline ali jesensko ustvarjanje iz naravnih materialov, poslikava obraza in risanje tatoojev, v frizerskem kotičku so nastajale čudovite pričeske, v delavnici iz fizike pa preprosta letala. Lepo je bilo opazovati, kako sta v  šahovskem kotičku partijo šaha odigrala oče in sin. Na šolskem dvorišču so v zrak leteli orjaški milni mehurčki, v delavnici iz kemije so se spraševali, če je to čarovnija, po šoli pa se je širil mamljiv vonj po palačinkah in pokovki, za kar so poskrbeli spretni šolski kuharski mojstri. Na športnem področju se je bilo mogoče preizkusiti v plesu ob svili in tekmovati v zabavnih športnih igrah, roverčku in v igri med dvema ognjema. Vsi obiskovalci so si v veliki telovadnici ogledali plesni nastop plesalcev Plesnega kluba Tržič, ki so nato pripravili tudi krajšo plesno animacijo, v kateri se je bilo moč naučiti prvih plesnih korakov breakdanca in rock 'n' rolla.

Sočasno z drugimi dejavnostmi je potekala tržnica knjig in igrač, kamor so obiskovalci prinesli svojo knjigo, igro ali igračo in jo zamenjali za kakšno drugo, pripravili pa smo tudi srečelov, s katerim smo zbirali sredstva za šolski sklad. Vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi z donacijami dobitkov ali nakupom srečk, se iskreno zahvaljujemo. Z zbranimi sredstvi (1300 €) bomo učencem lahko omogočili nadstandardne dejavnosti. Iskreno se zahvaljujemo tudi vsem, ki so s simpatično in nepričakovano gesto naredili dan slajši - nekatere mame in učenci so namreč doma pripravili okusne sladice, s katerimi smo se tekom dneva lahko posladkali.

Katarina Perič
Katarina Perič
prof. slovenščine in nemščine

Prejšnji prispevek

100-letnica zavarovanja Doline Triglavskih jezer
27 septembra 2024

Naslednji prispevek

Obisk učencev s CUDV-ja
01 oktobra 2024
cross Skip to content